Veel gestelde vragen over Yoni eieren

Veel gestelde vragen over Yoni eieren

In deze blog leg ik uit wat een Yoni ei is en waarom ik vind dat elke vrouw er één (of meerdere) zou moeten hebben!

De vragen die ik naar aanleiding van die blog kreeg, beantwoord ik hieronder.

Staat jouw vraag er niet bij?

Laat het me weten via de comments onder deze blog of stuur mij een privéberichtje via Instagram!

Jouw Yoni ei vragen beantwoord

 1. Hoe gebruik je een Yoni ei?

Een Yoni ei wordt gedragen in je vagina. Terwijl je het ei draagt kun je rustig gaan liggen of specifieke oefeningen doen. Dit zal je helpen om meer in contact te komen met je seksualiteit en helpt onder andere om je bekkenbodem te verstevigen.

2. Is een Yoni ei veilig? Wanneer mag je een Yoni ei niet gebruiken?

Een Yoni ei is een natuurlijk product en zeer veilig.

Er zijn wel enkele belangrijke richtlijnen:

 • Controleer je ei altijd op deukjes en beschadigingen. Een kapot ei mag je NIET inbrengen.
 • Zorg ook dat je je ei voor en na elk gebruik goed reinigt (zie vraag 8)
 • Gebruik je ei niet wanneer je een schimmelinfectie hebt.
 • Breng je Yoni ei niet in als je menstrueert. Dit is niet onveilig maar wel tegennatuurlijk: het bloed wil eruit en je ei blokkeert deze natuurlijke stroom. Wacht tot 5 dagen na de start van je menstruatie voordat je het ei inbrengt.
 • Tijdens je zwangerschap is het aan te raden om uitsluitend met een rozenkwarts-ei te werken en maximaal enkele keren per week (niet langer dan 30 minuten). Alle andere edelsteensoorten zijn te krachtig en kunnen een bevalling opwekken.
 • Slapen met je Yoni ei in zou ik niet te vaak doen omdat slapen een rustmoment is.  Ook je bekkenbodemspieren verdienen rust dus slaap maximaal 3 keer per week met je Yoni ei

3. Kan ik een Yoni ei gebruiken na een (vaginale) bevalling?

Jazeker! Een Yoni ei een is natuurlijke manier om je vagina te helen en je bekkenbodem te versterken. Ik spreek uit ervaring want mijn zoontje Noah werd ook geboren met een vaginale bevalling.

4. Wat als het Yoni ei eruit uitvalt? Of juist niet past?

Een Yoni ei bestaat in verschillende maten. Wanneer het ei eruit valt kan het dus betekenen dat je beter een maat groter kiest (zie ook vraag 10). Het kan echter ook zijn dat het ei er niet uitvalt, maar dat je Yoni het ei eruit ‘duwt’. Dit betekent dan niet dat het ei te klein is, maar dat je Yoni er op dit moment niet klaar voor is. Of, wanneer je het eitje al een tijdje hebt gedragen, dan is dit een teken dat het ‘genoeg geweest is’ voor nu.

Bij vraag 5 leg ik uit hoe het je ei op de juiste manier inbrengt.

Een extra tip wanneer je ei eruit valt is om ermee te slapen.

Krijg je het kleinste formaat er niet in, dan is het een teken dat je Yoni meer tijd nodig heeft. Doe het rustig aan. Slaap eerst met je Yoni ei (draag het in je onderbroek of leg het bij je in bed), ‘speel’ ermee en doe deze oefeningen voordat je ze inbrengt.

5. Hoe breng je een Yoni ei in?

 • Warm het ei eerst op. Dit kun je doen door het onder stromend warm water of in je handen te houden. Ook een fijne manier om je Yoni ei op te warmen is om jezelf te masseren met je ei of deze een tijdje in je onderbroek of bh te dragen.
 • Ga liggen of zitten op een comfortabele plek en houd het ei tegen je hart aan.
 • Adem rustig in en uit en zet een intentie. Bijvoorbeeld: ik wil meer liefde voelen. Ik wil oud trauma uit mijn yoni laten gaan. Ik wil meer genot voelen. Ik wil me verbonden voelen met mijn seksualiteit.
 • Plaats je eitje met de bolle kant (onderkant ei) tegen je Yoni en vraag haar of ze het eitje wil ontvangen/ of je het ei mag inbrengen.
 • Wanneer je een ‘nee’ als antwoord voelt, accepteer dit dan. Je kunt je lichaam masseren met het eitje en het eventueel later nog eens proberen. Focus je bij je massage vooral op je borsten, clitoris, vaginamond, buik, binnenkant van je dijen/benen en je hartgebied.
 • Krijg je een ‘ja’, dan kun je het eitje rustig inbrengen. Gebruik je ademhaling om je hierbij te helpen: op een inademing ontspan je je Yoni en op een uitademing span je haar aan. Op deze manier ‘zuig’ je haar als het ware naar binnen.

Extra tip: Je kunt ook eventueel wat glijmiddel of kokosolie gebruiken.

Wat ik zelf opmerkte is dat ik door het gebruiken van een Yoni nu sneller nat wordt en inmiddels geen glijmiddel meer nodig heb.

6. Hoe vaak en hoe lang gebruik je een Yoni ei?

Zoals ik bij vraag 2 al zei raad ik je niet aan om het ei te vaak s ’nachts en tijdens je menstruatie te gebruiken. Verder is het heel persoonlijk. Het is een kwestie van jouw eigen lichaam en Yoni goed aanvoelen.

Je kunt je Yoni ei zonder problemen elke dag gebruiken, maar jij vind het wellicht fijn om haar één keer per maand te gebruiken op een bepaald moment in je cyclus.

7. Hoe haal je een Yoni ei eruit? (en kan ze vastzitten?

Je kunt je ei op twee manier verwijderen: trekken of duwen.

Duwen: Ga gehurkt zitten, pers lichtjes met je bekkenbodemspieren en wacht tot het ei naar buiten komt. Raak niet in paniek als dit even duurt: je ei kan niet verdwijnen want je baarmoederhals houdt deze tegen :- )

Trekken: wanneer je het eitje koopt kun je checken of deze doorboort is. Het eitje heeft dan een  gaatje in de bovenkant waar jij een (flos)touwtje door kunt doen. Zo kun je het eitje er gemakkelijk uittrekken (net als bij een tampon).

Let op: duwen heeft de voorkeur om je je op deze manier jouw vagina zelf het werk laat doen en niets forceert.

Verwijderen – Ben je klaar met de oefeningen, of wil je het ei verwijderen, ga dan ontspannen gehurkt zitten en wacht tot het ei vanzelf naar buiten komt. Zeker in het begin zal dit niet vanzelf gaan, je kunt een beetje persen met je bekkenbodemspieren, of als je een touwtje aan het ei hebt, dan kun je zachtjes aan het touwtje trekken. Kijk of je zoveel mogelijk je vagina het werk kunt laten doen

8. Hoe reinig je een Yoni ei?

Het is een belangrijk om je Yoni ei voor en na elk gebruik te reinigen met warm water. (geen kokend water want dan kan je ei beschadigen)

Let op: wanneer je een ei met een gaatje erin hebt, vergeet dan ook niet dit gaatje schoon te maken.

Een spirituele manier van reinigen is je edelsteen in het volle maanlicht leggen of in een bedje met zout. Dit zorgt ervoor dat negatieve energieën verdwijnen.

Extra tip: wanneer ik voel dat ik meer yang energie kan gebruiken, dan leg ik mijn kristallen soms 20 minuten in de volle zon.

9. Is een Yoni ei een seksspeeltje?

Nee. Hoewel je het eitje kunt gebruiken om jezelf te stimuleren, is dit niet de reden waarom vrouwen een Yoni ei aanschaffen. Lees deze blog voor alle redenen waarom je wél een Yoni ei koopt!

10. Hoe kies je het juiste Yoni ei?

Yoni eieren zijn gemaakt van edelsteen en bestaan in de maten small, medium en large.

Wanneer je een (vaginale) bevalling achter de rug hebt en/of last van incontinentie

start je het best met de grootste maat. (large is ongeveer 5 x 3.5 cm)

Maat medium is ongeveer 4 x 3 cm en wordt aangeraden aan vrouwen geen bevalling achter de rug hebben en jonger zijn dan 30 jaar.

Small (3 x 2.5 cm) is voor gevorderden gebruikers, nadat je gewend bent aan maat medium.

Wil jij een Yoni ei kopen?

Ik werk uitsluitend met het merk La Gemmes omdat deze edelstenen 100% natuurlijk zijn en geen chemicaliën bevatten. Bovendien worden hun eieren geleverd in een mooi met schoonmaakborsteltje. De Yoni eieren van La Gemmes zijn ook allemaal doorboort en hebben een touwtje.

Je kunt jouw Yoni ei bestellen via elizakama.be/shop en binnenkort via www.kamaboutique.be

Bronnen:

yonipleasurepalace.com

annathea.org 

Aanbevolen artikelen

sensuality & selflove coach