Mijn verhaal

Als ik één ding zeker weet dan is het dat jouw geluksgevoel en succes, op alle vlakken, 

valt of staat met JOU. Wat je probleem ook is, je vindt de oplossing in de relatie met jezelf.

Trust me, I had to learn this the hard way. Ook ik zocht het geluk en succes jarenlang buiten mezelf en dacht dat als ik maar leuk/mooi genoeg was, en hard genoeg werkte, ik vanzelf ‘beloond’ zou worden met mijn happily ever after…

Maar het liep totaal anders. 

Sad showgirl with a smile

Als ik vertel dat ik jarenlang een depressie had, leed aan een eetprobleem en SUPER onzeker was…. zijn mensen altijd ontzettend verbaasd:

“maar jij bent zo vrolijk, sensueel en zelfverzekerd! ”

Dat vrolijk, sensueel en zelfverzekerd zijn own ik inmiddels bewust en met veel plezier, maar vroeger was dit mijn masker. Ik was ontzettend goed geworden in het negeren van mijn trauma’s en onzekerheden, door mijn ‘krachten’ uit te vergroten en helemaal op te gaan in één bepaalde kant van mezelf.

Jarenlang kon ik zelfs mezelf overtuigen dat the way to go was in het leven. Ik was populair, studeerde af met hoge cijfers en leidde op mijn twintigste al een winkelteam van twintig mensen. Ook toen ik vervolgens in Spanje ging wonen, runde ik daar moeiteloos mijn eigen B&B. Als klap op de vuurpijl werd ik burlesque danseres (onder de naam Eliza Kama) en startte ik mijn eigen bedrijven. Ik was alle ‘grootse’ dingen aan het doen die ik wilde doen als klein meisje. Entertainment, sensualiteit en glitter alom!

Maar hoewel het er aan de buitenkant geweldig uitzag, ging ik van binnen kapot.

Ik had het gevoel vast te zitten, was continue moe, èn gefrustreerd dat het echte geluksgevoel uitbleef. Want ik deed ZO hard mijn best.

Wat ik later inzag is dat ik mezelf ontzettend tekort deed. Ik dacht dat ik de touwtjes in handen had, maar ik deed vooral wat iedereen om mij heen van mij verlangde. Ik hoorde in het hokje ‘sensueel’ en daar moest ik blijven. 

Maar we zijn als vrouw juist ZO veelzijdig! We zijn zorgzaam, passioneel, sterk, liefdevol, kwetsbaar, creatief, ondernemend, sensueel,..

De weg naar geluk en vrijheid is dan ook dat je ALLE kanten van jezelf omarmt, hierin jouw evenwicht vindt en dit vol zelfvertrouwen en plezier gaat uitdragen!

Zonder zelfvertrouwen,
ben je nooit helemaal jezelf.

En dat is zwaar vermoeiend.

Eliza Kama

Dit moet anders. Ik ben op.

De ommekeer kwam voor mij, toen ik er met mijn zoontje Noah van amper tien maanden oud er ineens blut, belogen en bedrogen, helemaal alleen voor stond.

Ik woonde eerst tijdelijk bij vrienden/ kennissen en zat weer volop ‘in’ mijn eetprobleem, toen ik mijn eigen appartementje vond. En het was daar, dat ik op een avond huilend onder de douche, de klik maakte dat het anders moest. Ik kon mijn onzekerheden niet langer verhullen met een smile. Ik kon niet langer de ‘perfecte’ mama, ondernemer èn showgirl zijn. IK WAS OP. Ik was klaar met ploeteren en HARD werken. 

En hoe beangstigend dat moment ook was, ik voelde me ook ontzettend opgelucht. Omdat ik besloot vanaf nu maar één ding te zijn: mezelf. (natuurlijk wel de meest stralende versie van mezelf, haha!)

… And I did it. Ik ontwikkelde een onvoorwaardelijke zelfliefde en zelfvertrouwen en ging van mijn eigen grootste vijand naar mijn eigen grootste fan. Het heeft enkele jaren geduurd, maar toen ik eenmaal doorhad wat je moet doen om dit te bereiken,… ging het heel snel! 

Geloof mij: een leven vol vrijheid, liefde, plezier en rust in je hoofd is zoveel dichterbij dan je denkt. En alles wat jij hiervoor nodig hebt, zit al in JOU. Ik breng je er héél graag mee in contact. 


Vergeet wie je denkt te moeten zijn,

en word meer van jezelf


Een leven vol vrijheid, liefde, plezier en rust in je hoofd

is zoveel dichterbij dan je denkt.

Meer weetjes over mij:

  • Ik ben geboren in Groningen (17/07/1988) en heb al op veel verschillende plaatsen gewoond (ik ben in totaal al twaalf keer verhuisd). Mijn naam Dieuwke, is Fries en betekent ‘hoeder van het volk’. Een groot deel van mijn familie spreekt ook Fries en ik noem mijn moeder daarom ‘mem’ en mijn opa en oma (waren) pake en beppe
  • Met mijn tweede voornaam Elize, ben ik vernoemd naar mijn beide oma’s: Elisabeth en Elisabieta. Ik koos als coach voor Elize van der Plas, omdat ik Dieuwke altijd eerst drie keer moet spellen 😉 EN om verwarring met mijn tante te voorkomen. Zij is namelijk ook een D.E van der Plas! (Didi)
  • Mijn intuïtie is ontzettend sterk en ik ben heel spiritueel, maar ik ben ook heel praktisch en nuchter. ‘Vage adviezen’ waar je in de praktijk niets mee kunt, daar ben ik echt allergisch voor. Toen ik jaren geleden zelf een coach zocht om me te helpen met mijn zelfliefde, kwam ik terecht bij iemand die bleef zeggen: “volg je innerlijke kompas, die brengt je naar liefde”. Tjah, daar kan ik dus helemaal niets mee. Maar everything happens for a reason, want ik ben toen mijn eigen methodes gaan ontwikkelen. De methodes waar ik nu andere vrouwen mee kan helpen.
  • Ik investeer graag en veel in mijn persoonlijke ontwikkeling. Want hoewel ik op dit moment de vrouw ben waarvan ik jaren geleden alleen maar kon dromen, weet ik ook dat het leven draait om groei. Ik sta dan ook totaal niet angstig ten opzichte van verandering. Ik omarm het en vind het juist leuk, want ik zie er altijd kansen in. Ik kan dan ook niet wachten om nog MEER van mezelf te worden en ben benieuwd wat ik nog allemaal zal bereiken…(Sowieso mijn eigen boek publiceren, want daar ben ik momenteel mee bezig!