We zijn allemaal op zoek naar één ding

Liefde! De meeste vrouwen zoeken dit (onbewust) buiten zichzelf, in de vorm van een relatie, vriendschappen, of een carrière waarin ze zich geliefd voelen. Maar dat loopt nooit goed af. Want de enige die bij jou zal zijn tot je laatste dag hier op aarde….dat ben je zelf. 

Zelfliefde is dan ook dè basis van een gelukkig, vervuld en succesvol leven. 

Als je de wet van aantrekking kent dan weet je bovendien dat je meer zult aantrekken van hetgeen jij uitstraalt. Geef jij jezelf dus liefde, waardering, positieve energie en respect, dan zul je hier ook meer van aantrekken. 

Een bekende uitspraak binnen Law of attraction is dat alles start en eindigt met je mindset. Want wat je denkt, bepaalt hoe jij je voelt en beïnvloed zo jouw gedrag en resultaten. Maar wat bepaalt jouw gedachten? Juist ja, de mate waarin jij van jezelf houdt! 

Mijn zoektocht naar zelfliefde begon in mijn pubertijd. Hieronder lees je mijn verhaal.

 

Eliza Kama

Zelfliefde is de basis van een gelukkig en vervuld leven.

Sad showgirl with a smile

Mijn zelfbeeld was ontzettend slecht. Ik voelde me altijd lelijk en dik en was wanhopig op zoek naar iets om me beter te voelen. Je kunt het zo gek niet bedenken en ik deed het. Zoals de pil van mijn moeder stelen omdat een meisje in mijn klas had gezegd dat je daarvan grote borsten kreeg. Het ging van kwaad tot erger: ik maakte een seksueel trauma mee en ontwikkelde een eetprobleem en depressie. 

Jarenlang ging ik ‘gespeeld happy’ door het leven. Ik was ontzettend goed geworden in het verbergen van mijn grote wonde, door het opzetten van een grote glimlach.

Ik studeerde af en was op mijn twintigste al manager van een grote winkel op de Meir, maar het echte geluksgevoel bleef uit. Ik nam ontslag en ‘vluchtte’ daarom (van mezelf) naar Buenos Aires. Daar kwam ik mezelf keihard tegen.
Eenmaal terug in Antwerpen ging ik echter gewoon weer voor dezelfde winkel werken en bleef ik mezelf voor de gek houden. Als ik maar hard genoeg werkte en aardig genoeg was tegen iedereen dan zou ik vanzelf ‘beloond’ worden met zelfliefde, zelfvertrouwen en geluk- dacht ik. (news flash: zo werkt het niet! ik noem dit nu the good girl lie

Maar destijds leek het wel te werken want enkele jaren later ontmoette ik ‘mister perfect’. Lang verhaal kort: we reisden naar Spanje, runden daar met succes een B&B en keerden toen terug naar Antwerpen waar ik mijn eigen bedrijf Kama(world) startte (en erachter kwam dat ik zwanger was)

Ik ben in die periode gestart als professioneel burlesque danseres onder de naam Eliza Kama en dit leek jarenlang DE magische manier om mijn sensualiteit weer te ownen en vieren, maar, zo zou ik later leren: voor èchte zelfliefde is méér nodig. Je moet ook werken aan je relaties, mindset, gedrag en levensstijl, anders is burlesque geen empowering way of life maar een escape of real life. 

Ik voelde me toen dan ook een grote faker. Want ik kon andere dames wel empoweren en leren hoe ze sensueel konden poseren en bewegen.. van binnen voelde IK me alles behalve ‘krachtig’. 

De ommekeer kwam nadat ik belogen, bedrogen en blut met mijn zoontje Noah van amper tien maanden oud er ineens alleen voor stond. Ik woonde eerst tijdelijk bij twee verschillende vrienden en zat weer volop ‘in’ mijn eetprobleem, tot ik mijn eigen appartementje vond. Het was daar dat ik op een avond huilend onder de douche stond, toen ik ineens een vrouwelijke, oerkracht van binnenuit voelde opkomen. Ik begon mezelf te knuffelen en het was alsof ik ELKE druppel apart op mijn huid voelde landen. Ik heb geen flauw idee hoe lang ik daar heb gezeten maar ik hoorde mijn intuïtie ineens heel rustig en helder spreken: Ga terug naar jezelf. Help jezelf. Houd van jezelf. Doe het voor Noah. 

Die avond/ nacht zocht ik op wat mijn stage name Kama nu eigenlijk echt betekent (toegegeven, tot toen dacht ik dat het enkel van ‘Kama Sutra’ was), maar wauw er ging een wereld voor me open: Kama is een levensdoel in het Hindoeïsme! Ook zocht ik op wat mijn naam Dieuwke betekent. Wat bleek: Beschermer van het volk. Verrek. Met de namen/labels die ik mezelf de afgelopen jaren had gegeven bleken mezelf wat te kort te doen, haha!

Ik ging werken aan wat ik nu de Zelfliefde Z’s noem: zelfmeesterschap, zelfexpressie, zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, zelfontwikkeling, zelfzorg, zelfwaarde en zelfkennis. Ik was vastberaden om eindelijk ECHT gelukkig te worden en volop van mezelf te houden. And I did it! 

Als zelf-liefdevolle vrouw ben je in staat om jezelf gelukkig te maken en te zijn wie je wilt zijn, vanuit een sterke verbinding met jezelf. Op deze manier kun je ècht een positieve, grootse impact gaan maken en andere mensen inspireren om ook meer uit zichzelf te halen.

 


De snelste weg naar zelfliefde:

vervang wie je denkt te moeten zijn, door wie je echt bent


Zelfliefde is de oplossing voor elk probleem

Bedankt aan alle prachtige vrouwen die ik al heb mogen helpen!

Eliza in het kort:

sensualiteit en sisterhood

betrokken en resultaatgericht

ervaringsexpert met eigen methodes

Meer van Eliza Kama:

 

  • Burlesque bar by Kama. In hartje Antwerpen kon je in deze gezellige cocktailbar elk weekend genieten van spetterende burlesque acts. Helaas heb ik vanwege Corona mijn bar definitief moeten sluiten. Hier hoef je mij dus niet meer over te mailen – als ik ooit een nieuwe bar open dan hoor je het zeker 😉
 
  • Spreker: Wil je mij inhuren als spreker op jouw evenement, of interviewen op jouw podcast? Super leuk! Mail mijn assistente via info@kamaworld.be en dan bespreken we graag de mogelijkheden.
 
  • Kama Burlesque (kamaworld.be) is sinds 2013 de grootste aanbieder van burlesque shows en workshops in België. Met Kama heb ik mij gespecialiseerd in vrijgezellenfeesten, teambuilding, vriendinnendagen en verjaardagen. 
 
  • Webshop: in Kama Boutique vind je mijn favoriete zinnenprikkelende must haves: stylish, sensueel en stimulerend! 90% van de merken die ik aanbied zijn vegan en/of organic en alles wordt duurzaam verpakt. 

Als je de pagina tot hier hebt gelezen,

 dan hoop ik dat je je met mij wilt verbinden op Instagram via eliza_kama

Hopelijk tot snel!

Eliza Kama